Webshop software

Webshop software

Er zijn veel verschillende webshop pakketten op de markt beschikbaar. Je kunt kiezen voor Software as a Service (SaaS) of een open source platform.  Naast de software waarmee je een webshop bouwt zijn er duizenden apps die je kunt koppelen. Denk aan apps voor betalen, verzenden, boekhoudpakketten, crm, personalisering, e-mailmarketing etc etc.

Op deze pagina lichten we een aantal veel gebruikte professionele webshop software pakketten toe, zonder te kort te willen doen aan andere pakketten die verkrijgbaar zijn.

Magento2

Magento2

Magento2 is de opvolger van het bekende Magento. Magento2 is verkrijgbaar in een open source en een betaalde variant. Magento is overgenomen door Adobe.

Shopware6

Shopware6

Shopware is een Duits eCommerce pakket dat behoorlijk aan de weg timmert in Europa. Ook in Nederland is dit een snel groeiend pakket.

WooCommerce

Woocommerce

Woocommerce is erg populair omdat het een plugin voor het veel gebruikte Wordpress is. Met Woocommerce heb je snel een webshop staan.

Lightspeed

Lightspeed

Lightspeed biedt kassasystemen én ecommerce oplossingen. Lightspeed werkt met maandelijkse abonnementen.

Shopify

Een ander ecommerce oplossing die flink aan de weg timmert is Shopify. Net als Lightspeed biedt Shopify een eigen ecommerce platform én een eigen kassasysteem voor de detailhandel.