Magento Community of Commerce

Magento Community of Commerce

Magento Community of Commerce

 

Zodra je de beslissing genomen hebt om te kiezen voor Magento 2 als webshop platform, kom je voor de eerste keuze te staan. We weten allemaal dat de basis van Magento open source software is. Toch moet je kiezen tussen Magento Community of Magento Commerce (voorheen Magento Enterprise).

De Magento Community edition is de gratis versie en de versie die wereldwijd verreweg het meeste gebruikt wordt.

Grotere webshops gebruiken vaak Magento Commerce. De licentie die je betaalt om hiervan gebruik te maken wordt bepaald door je online omzet met je webshop. Een licentie kost al snel € 20.000,- per jaar.

Voor dit geld krijg je wel Gold SLA Support en behoorlijk wat extra mogelijkheden ten opzichte van de Community edition.

Het grootste verschil tussen de open source en commerce editions is dus het kostenplaatje.

Veel webshops gebruiken deze mogelijkheden echter niet. De verhouding tussen functionaliteit en kosten staan niet in verhouding bij Magento Commerce.

Kosten plugins & koppelingen

De standaard Magento installatie voldoet eigenlijk zelden aan de wensen. Je kunt Magento2 makkelijk uitbreiden met extensies en plugins. Sommige zijn gratis, maar voor de meeste moet je betalen.

Ook hier zit een duidelijk prijsverschil tussen de Community en de Commerce edities. De extensies voor de Commerce versie zijn vaak een stuk prijziger dan de Community versie.

Magento Commerce: wat krijg je?

De Commerce editie wordt standaard geleverd met een aantal diensten en functionaliteiten die niet (standaard) beschikbaar zijn in de Open Source editie van Magento 2.3.

  • Nieuw in Magento 2.3: PageBuilder
  • Service & Support vanuit Magento
  • Klantenbinding en herhaalaankopen stimuleren
  • Business to Business (B2B) features
  • Schaalbaarheid
  • Verbeterde zoekmachine (Elasticsearch)
  • Verbeterde klantprofielen
  • Dynamische productrelaties


Magento 2 Commerce wordt interessant voor webshops met een online jaaromzet vanaf 5 miljoen. Bekijk samen met je webbouwer heel kritisch welke wensen je hebt en of je deze kunt afvangen met Magento Open Source.